Posts

Showing posts from June, 2016

Pengalaman di kem SUWARA II [PART 1]

Image
Assalammualaikum Salam Sejahtera..

Pengalaman 4 hari 3 malam di Kem MSN, Asahan, Melaka sangat beri makna dan impak besar buat aku. Program ini diberi nama Kem Sukarelawan Belia Wilayah KEJORA Siri II 2016. Aku join under kolej, so ade beberapa geng dari KPM ikut sama. Actually aku dah lama gila tak join kem macam ni. So tetiba hati terdetik nak join. Kebetulan jatuh pada cuti semester dan dekat sikit dengan Muar. Pada mulanya daftar tu eksaited kot nak join. Tapi bila dah balik rumah, rasa macam malas gila nak pergi.
Packing barang pun malam sebelum nak pergi. Beli barang-barang yang kena bawa pun time malam tu jugak. Ingat lagi, pergi kol 9.30. Tak terkejar pulak time tu takut kedai dah tutup. Hahaha, kelakar ingat balik. Sebab engko dah cuti seminggu kat rumah, pastu teringat kena pergi kem. Kahkah, ketawa untuk diri sendiri. Btw, kem ini kami dapat seorang RM50. Boleh lah kot tambah duit poket, alang-alang malas nak cari part time. 
Meh nak cerita time kat sana.
26 Mei 2016
Bangun …