Posts

Showing posts from November, 2015

Marketing Presentation

Image
Assalammualaikum Salam Sejahtera


Date: 14/10/2015 Day: Wednesday
Kami dapat satu tugasan untuk subjek marketing dimana kita perlu produce a product in a right theme and we must create something new or renovate the product. Bayangkan kami dapat tema "Eat Clean", yang bermaksud makan/ minuman yang segar dan jauh dari segala perasa yang tidak elok untuk tubuh badan. Punyalah susah kami cari and share resepi. Banyak kali juga pensyarah kami tidak berkenan denga resipi itu. At last jumpa jugak.
Eat Clean sangat sesuai untuk mereka yang berdiet dan untuk mereka yang ingin cuba makanan yang sihat yang bebas dari minyak, kalori, ajinomoto and so on. So this product is quite expensive actually. bahan-bahan untuk buat semua ni sangat mahal so eat target market ini khas untuk mereka yang ingin cuba makanan sihat dan mereka yang sedang berdiet. Yeah !
We produce two product which are food and beverages. Opps, I'm forget to introduce our team name. Yeah, I think its very unique and …

Segmen Bloglist Dec 15-Jan 16 By Afidah Azmi

Image
Assalammualaikum Salam Sejahtera



Alhamdulillah, masih berpeluang lagi untuk menyertai segmen dari rakan blogger kita, Afidah Azmi. Walaupun kita baru ajer jejak blognya tadi, terus cepat-cepat nak join. Rasa rindu sangat dengan blog yang kian menyepi ni. 
Blogger Afidah Azmi ini ada minta pendapat tentang blog beliau. Aku rasa blognya sangat bagus dan teratur. Penulisannya jugak sangat baik. Mungkin dengan menyertai segmen ini, aku harap dapat kenal lagi dengan empunya badan dan seterusnya jadi rakan baik di blogger. 
Aku walaupun dah dua tahun dengan dunia blog ini, masih banyak benda yang aku perlu belajar dan berkongsi dengan semua orang. Yeah :) Itu sahajalah yang dapat aku kongsi pada hari ini. Banyak menceceh je aku ni, maklumlah dah lama tak mencoret disini. Aku undur diri dulu.
Terim Kasih.

Salam Sayang, TUN TEJA