Rancang nak buat kuih raya tahun nih.










Sementara paanggilan belajar belum ada, macam-macam benda aku nak buat. Memasaklah , menjahitlah, and whateverlah. Tapi ada satu benda yang aku dah tahu yang aku memang failed kalau buat. Ape dia ?


Menjahit..!



Failed tahu ngakkkk.. Walaupun masa sekolah dulu aku banyak design baju ala-ala ciptaan pereka terkenal Rizman Ruzaini. Inspired tuh. Aku suka dengan hasil diorang. Tapi sedih. Setakat design tapi tak tahu jahit, memang tak menjadilah baju yang ko design tuh Filzah oiii .. *_*



Berasap Dapur..!


Whoaaaa, setakat ini satu benda yang aku berjaya buat dan ramai yang suka iaitu, pavlova. Ramai yang cakap pavlova aku sedap dan tak terlampau manis. Siap ada permintaan untuk beli lagi. Aduhhhh, tiba-tiba semangat aku naik untuk buat lagi. Tapi, kalau bab membeli nih, kita kena puaskan permintaan customer. kan ? Ermmmm macam mana ekk ? Nak jual ke tak .. Sebab bakal customer aku tuh nak hujung minggu nih. Nak ke tak, aku kena bagi kata putus sebelum hari Sabtu.




Kuih Raya..


Kena belajar buat dari sekarang. Raya nanti dapat jimat duit. Yelah, lepas kerja nih, baru aku tahu bukan senang dan bukan mudah nak cari duit. Susah dah sekarang. So lepas nih, aku harap ramai yang tak memilih pasal kerja even ramai yang ada ijazah. Biar gaji lima ratus dulu. akan datang naik juga. Macam aku, bulan pertama dapat lima ratus, bulan kedua dah dpt 1K. Nak tak nak, jangan memilih yepp. Rezeki jangan ditolak. takut rezeki tuh akan menolak kita pulak.


Agak-agak, ada tak yang nak recommend pasal kuih raya nih ? kuih ape yang soooodap. 




Ok, bye. Till we meet again.
From heart to heart, Your Filzah.




Comments

Popular posts from this blog

Barang-barang yang perlu dibawa ke kolej profesional MARA (CHECKLIST)

SUGARLAVENDAA

Syawal yang Hilang