Posts

Showing posts from April, 2014

Teringin nak makan lasagna yang sedap ?

Image
Assalammualaikum Salam Sejahtera.


Dah lama aku tak bercerita pasal "Dari Dapur Umira" kan. Dulu aku syok bercerita pasal durian crepe lah, chocolate crepe lah. Kan.? Haaaa, sekarang alhamdulillah dah maju dah. DDU dah bergerak kepada kek-kek perkahwinan, kek hari jadi and pastinya produk terbaru sekarang, lasagnaaa.. Teng, tenenggg.


Sungguh aku tak tipu. Rasa sangat sedapp. Mengalahkan domino punya lasagna. Cuba try test. Confirm tak mengecewakan. Makcik aku nih kalau dia nak keluarkan produk baru , mesti dia bagi anak-anak buah dia rasa dulu. Sebabnya, anak-anak buah dia semuanya dah besar. Dah pandai nilai sedap ke tak . Termasuk aku. Kuat makan jugak aku nih. Cuma durian dengan petai aku tak sentuh. Maaf ..! 

HARGA: RM 10/pack


Okeh, pasal kek pulak. Nak cerita nih.


Sebenarnya nak tunjuk lagi banyak. Tapi jenuh. Line lambat. Inilah antara kek yang makcik aku terima order. Macam-macamlah aku tengok dekat facebook dia. Kek pengantin ada, kek harijadi ada, cupcake yang comel-…

Rancang nak buat kuih raya tahun nih.

Sementara paanggilan belajar belum ada, macam-macam benda aku nak buat. Memasaklah , menjahitlah, and whateverlah. Tapi ada satu benda yang aku dah tahu yang aku memang failed kalau buat. Ape dia ?

Menjahit..!


Failed tahu ngakkkk.. Walaupun masa sekolah dulu aku banyak design baju ala-ala ciptaan pereka terkenal Rizman Ruzaini. Inspired tuh. Aku suka dengan hasil diorang. Tapi sedih. Setakat design tapi tak tahu jahit, memang tak menjadilah baju yang ko design tuh Filzah oiii .. *_*


Berasap Dapur..!

Whoaaaa, setakat ini satu benda yang aku berjaya buat dan ramai yang suka iaitu, pavlova. Ramai yang cakap pavlova aku sedap dan tak terlampau manis. Siap ada permintaan untuk beli lagi. Aduhhhh, tiba-tiba semangat aku naik untuk buat lagi. Tapi, kalau bab membeli nih, kita kena puaskan permintaan customer. kan ? Ermmmm macam mana ekk ? Nak jual ke tak .. Sebab bakal customer aku tuh nak hujung minggu nih. Nak ke tak, aku kena bagi kata putus sebelum hari Sabtu.



Kuih Raya..

Kena belajar buat…

Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com

Image
Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com
Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 22 April 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com, Add To CircleGoogle+ Mia Liana dan LikeFanpage Mialiana.comBuat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INISenang dan mudah bukan?


12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 April 2014.
tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...