[Kahwin] : Sis Lyana Hisham



Assalammualaikum
Salam Sejahtera


Pada 1 Jun (malam) yang lepas, aku berkesempatan untuk menghadiri salah satu majlis perkahwinan akak kawan aku. Pada mulanya, aku tak naklah pergi time majlis akad beliau sebab malu. Yelaahh, orang nak akad mesti kaum famili penuh satu rumah. Tetapi planning tidak berjaya sebab pada dua Jun, aku perlu pergi ke majlis kahwin sedara dekat Parit Sulong, Batu Pahat.

Kebetulan pada malam itu, bestie aku (i call her, eika) datang rumah. Dia tanya aku nak pergi tengok majlis akad tak. Dengan aku pakai t-shirt tido masa tuh, terus carik baju yg tak perlu digosok semata nak pergi. Dengan berbaju kurung moden berwarna purple & without make up, aku terus pergi.


(L-R) my Adik, me, eika, and Zaty (adik pengantin)
The Pengantin


Lupa nak bagitahu, Zaty (i call her, Ety) nie dulu ex-classmates masa form 3 dulu. Now, dia dah pindah ke SBP Jempol. Tak silap aku ada buat entri pasal amoii nie pindah. After dia pindah terus jarang jumpa. Seingat aku, raya tahun lepas kami jumpa. Sobsobs :'( . Naseb baik akak Lyana nie jemput datang majlis dia. kalau tak, tak dapat jumpalah jawabnya. 


Sis Lyana selamat menjadi isteri kepada Abg.Muzakkir dengan sekali lafaz jer. Alhamdulillah, setelah berkawan selama tujuh tahun. Huhuhuhu, tahniah untuk pengantin. Btw, bagi yg tak tahu, Sis Lyana ini jugak adalah sorang blogger yg agak femes. sila lihat sidebar untuk jejak blog beliau -->


"Kak Yana, pandang sini."
Heheheheh..

Lepas makan. aku cari mana Najah. Eh, tadi ade. Manalah budak nie menghilang. Lepastu suruh Ety cari Najah. Ngengade betol aku. Takpe, sekali sekala. Bila dah jumpa Najah, aku malu pulak. because what ? Adik nie chomel sangat. Nak bercakap pun malu. Last-last, ambil gambar jela yang. Hehehe.

 Tang mana aku kenal si Najah nie, jangan ditanya yek.


Over Edit ^__^
with Najihah Mustaffa

Sebelum balik, harus dan wajib kita (aku & eika) capture dgn amoii Ety nie. Sebagai kenang-kenangan. Kalau ada ruang dan waktu, kita jumpa lagi , okayh -,-



I will mis this moment. Thanks for reading xD



Nurul Filzah




Comments

cantik pengantin tu...semoga mereka berbahagia...
Ainim Suju said…
Selamat pengantin baru utk kawan awak

Popular posts from this blog

Barang-barang yang perlu dibawa ke kolej profesional MARA (CHECKLIST)

SUGARLAVENDAA

Syawal yang Hilang