Posts

Kek Butter Simple Tapi Sedappppppp! [RESEPI]

Image
Assalammualaikum Dan Selamat Sejahtera..
Bertemu kembali yaaa cik blog kuning yang tersayang.. Lama betul kita menyepi.. Suam-suam kuku jer orang kata. Viewers pun entah ada entah tidak.. Tapi takpelah.. Resepi ini akan ku simpan hingga ke anak cucu. Ceh berangan! Yelah dulu rajin nak tulis kat buku. Tapi since dah pergi belajar, buku tu dah kat mana entah. Sorok kot. So better I simpan dekat blog encik kuning ni okeh.
Apa perkembangan saya sekarang? Btw, sekarang tengah cuti "studyweek" di rumah. Alhamdulillah inshallah saya akan tamat belajar hujung bulan 8 ni. Tapi hujung bulan lima ni saya akan buat praktikal dulu. TAPI ! saya masih tak dapat lagi. sedihnyaaaaa. Tapi saya tetap usahakan jugak untuk dapat! sapa nak suggest tempat praktikal, meh PM saya thru FB/ Insta/ email. Jasamu akan ku hargai.
Mana resepinya nih? Haaaa, panjang beno citernya. Takpe, i teruskan untuk share resepi kek butter ni. I terus falling in love sebab rasanyaa memang superbbbb and yg penting dia…

New Year Giveaway by MF

Image
Tidak lama lagi sudah hendak masuk tahun 2017. Mya nak launch New Year Giveaway yang akan bermula hari ini, 14 Disember 2016 - 11 Januari 2017.

KLIK BANNER UNTUK JOIN
Hadiah:
Grand Top Referral : RM100
Weekly Top Referral : RM20 (21hb, 28hb, 4hb)
Planner x 2 winners Topup RM10 x 2 winners Pouch x 2 winners
*hadiah akan diupdate dari masa ke semasa*

SUGARLAVENDAA

Image
Assalammualaikum Salam Sejahtera

Apa itu SugarLavendaa?
SugarLavendaa is my part of online business. I pilih nama tu sebab nampak macam comel jer, even orang kata tak comel. Nampak macam klisey je kan. But, its ok. It is my own choice. btw, Sugarlavendaa also is an official agent of Homemade By Umie. Homemade By Umie is my aunt's business. I spread her business kat kolej tau. Kawan-kawan kolej semua sukaaa.
Bila mula?
Actually dah lama mula dah. Tapi secara official, start hari ini. Yeayy. Alhamdulillah, my sugarlavendaa is under my Sapphire Beauty Enterprise, which means macam anak syarikat. Kihkihkih. Sapphire Beauty dah register dengan SSM dah. So jangan takut dengan seller macam I ok.
Apa hangpa juai?

Durian Crepe 
Kami ada menjual Durian Crepe (yang semestinya laku keras), Hot Beef Lasagna, Hokkaido Chiffon, and Cheese tart. Kami juga menerima tempahan kek kahwin and kek birthday for your special event.

Chocolate Cheese Berhantu :)
Tapi untuk detailed kek kahwin / kek birthday,…

Pengalaman di kem SUWARA II [PART 1]

Image
Assalammualaikum Salam Sejahtera..

Pengalaman 4 hari 3 malam di Kem MSN, Asahan, Melaka sangat beri makna dan impak besar buat aku. Program ini diberi nama Kem Sukarelawan Belia Wilayah KEJORA Siri II 2016. Aku join under kolej, so ade beberapa geng dari KPM ikut sama. Actually aku dah lama gila tak join kem macam ni. So tetiba hati terdetik nak join. Kebetulan jatuh pada cuti semester dan dekat sikit dengan Muar. Pada mulanya daftar tu eksaited kot nak join. Tapi bila dah balik rumah, rasa macam malas gila nak pergi.
Packing barang pun malam sebelum nak pergi. Beli barang-barang yang kena bawa pun time malam tu jugak. Ingat lagi, pergi kol 9.30. Tak terkejar pulak time tu takut kedai dah tutup. Hahaha, kelakar ingat balik. Sebab engko dah cuti seminggu kat rumah, pastu teringat kena pergi kem. Kahkah, ketawa untuk diri sendiri. Btw, kem ini kami dapat seorang RM50. Boleh lah kot tambah duit poket, alang-alang malas nak cari part time. 
Meh nak cerita time kat sana.
26 Mei 2016
Bangun …

Welcome II Series

Assalammualaikum Salam Sejahtera.

II Series. Oh yeah. Memang tak percaya kan dah masuk angka 20an. Macam baru semalam je masuk tadika. Macam baru semalam je ayah hantar masuk darjah satu. Macam semalam je ibu teman ambil result PMR.
Hahaha, semua macam semalam kan.
Masa pantas berlalu. Umur semakin meningkat dan semakin hampir dengan kematian.
Semoga Allah beri aku keizinan untuk capai segala impian dan harapan yang aku bina selama ini.  Semoga Allah panjangkan usiaku lagi untuk membawa pulang kejayaan kepada keluargaku Semoga Allah beri peluang kepada ku untuk merasa seorang isteri dan ibu  Semoga Allah izinkan aku mengerjakan ibadah haji & umrah. Semoga Allah memberkati usiaku. 
AMin.
Terima kasih atas ucapan dan doa yang kalian beri. Semoga Allah dapat membalasnya.

Jumpa lagi. Bye :) Wasalam.

Follow ig kita @nflzh . 



TONE EXCEL: Apa itu?

Image
Assalammualaikum Salam Sejahtera.



Saya cuma nak memperkenalkan satu simkad ajaib yang mampu memberi 8 kelebihan kepada semua ahli penggunanya. Namanya, TONE EXCEL. Sambil kita gunakan simkad ini, kita mampu menjana pendapatan pasif sehingga mencecah ribuan mahupun jutaan ringgit. Mungkin INFINITI. Itu semua bergantung kepada effort anda.
Sebelum saya mulakan dengan lebih lanjut, saya nak tanya 4 soalan dan anda jawab sendiri.
1. Adakah anda seorang pengguna telefon bimbit? 2. Berapa lama anda menggunakan telefon bimbit? Telco apa? Berapa anda labur untuk sebulan? 3. Sampai bila anda akan guna telefon bimbit? 4. Adakan telefon bimbit anda memberi wang masuk atau wang keluar?
Haa, macam mana?
First saya nak introduce sikit tentang syarikat Tone Excel ini, sebab masih ramai lagi yang tak percaya tentang kewujudan syarikat ini.
2009: Tone Excel ditubuhkan2010: tandatangan perjanjian dengan TuneTalkCEO of TuneTalk: Jason LoCEO of Tone Excel: YBhg Dato Syed KamaruzamanFounder of Tone Excel: M…

Segmen 12 Jam Bloglist #18 Mialiana.com

Image
Segmen 12 Jam Bloglist #18 Mialiana.com
Pencarian bloglist bagi bulan Januari dan Februari 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Disember 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com, Add To CircleGoogle+ Mia Liana dan LikeFanpage Mialiana.comBuat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #18 Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INISenang dan mudah bukan?


12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2015.
tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...